Сім основних християнських молитов

О, Пресвята Діва, Мати Господа, Цариця неба і землі! Вислухай Багатохворобливого моєму зітхання душі нашея, зглянься з висоти святої Твоєї на нас, з вірою і любов`ю поклоняються Пречистому Образу Твоєму! Це бо, гріхами погружаеміі і скорботами обуреваема, дивлячись на Твій образ, яко мерщій Ти сущою з нами, приносимо смиренних моління наші. Не маємо бо іншої допомоги, ні інаго заступництва, ні розради, тільки Тобі, про Мати всіх скорботних і обтяжених! Помози нам немічним, утоли скорботу нашу, настави на шлях правий нас, помиляється, вилікуй і спаси безнадійних, даруй нам інший час життя нашого в мирі і тиші проводите. Подай християнську кончину і на страшному суді Сина Твого явися нам милосердна Заступниця, та завжди співаємо, величаємо і славимо Тебе, як благу Заступницю роду Християнського, з усіма угіддями Богу.Амінь!

Відео: Всі Псалми Давидові. Хор братії Валаамського монастиря

МОЛИТВА СИМВОЛ ВІРИ

Вірую в єдиного Бога Отця, Вседержителя, Творця неба і землі, всього видимого і невидимого. І в єдиного Господа Ісуса Христа, Сина Божого,
Єдинородного, що від Отця народився перше всіх віків. Світло від світла,
Бога істинного, від Бога істинного, родженого, не створене, єдиносущного
Батькові, Їм же все сталося. Нас заради чоловік, і ради нашого спасіння зійшов з небес, і воплотився з Духа Святого і Марії Діви, і став чоловіком.
І був розп`ятий за нас за Понтія Пилата, і страждав, і був похований. І воскрес на третій день, як було написано. І вознісся на небо, і сидить праворуч Отця. І знову прийде у славі судити живих і мертвих,
Його ж царству не буде кінця. І в Духа Святого, Господа,
Животворчого, що від Отця походить, що Йому з Отцем і Сином однакове поклоніння і однакова слава, що говорив через пророків. В Єдину, Святу, Соборну і Апостольську Церкву. Визнаю одне хрещення на відпущення гріхів.
Чекаю воскресіння мертвих. І життя будучого віку. Амінь.

Відео: Вечірнє правило вечірні молитви

Живий у допомозі

Живий у допомозі Вишнього, під покровом Бога Небесного оселиться. Речет Господеві:
Заступник мій єси і Прихисток моє, Бог мій, і я надіюся на Нього. Яко Той позбавить тя від мережі ловчої, і від словес бунтівна, плещма своїм осінить тебе, і під Кріля Його сподіваєшся: зброєю обидет тя істина Його. Чи не бійся від страху нощнаго, від стріли летящи за днів, від речі в темряві минущі, від зустрічайте, і біса полуденного. Впаде від країни твоєї тисяча, і пітьма одесную тобі, до тебе ж таки не наблизиться, обаче очима Твоїми дивишся, і відплата грішників побачиш. Бо Ти, Господи, моя надія, Вишнього поклав єси Покрова твоя. Чи не прийде до тебе зло, і рана не наблизиться телеси твоєму, яко Ангелом Своїм заповесть про тебе, збережи тя у всіх путях твоїх. На руках обурив тя, та не коли вдарив об камінь ногу твою, на гаспида і василіска наступіші, і попереші лева і змія. Яко на Мя упова, і врятую і: покрию і, яко позна ім`я Мое.Воззовет до мене, і почую його: з ним есмь в скорботі, ізму його, і прославлю його, довготою днів виконаю його, і він бачити буде спасіння Моє.

Молитва Ангелу Хранителю

Ангелі Христов святий, до тебе припадаючи молюся, зберігачу мій святий предан¬ний мені на дотримання душі до тіла мого грішного від святого хрещення, аз же своєю лінощами і своїм злим звичаєм прогнівив твою препречістую світлість і отгнівшие тя від себе всіма холодцю справами, наклепами, заздрістю, осудом презорством, непокори, братоненавіденіем і злопомненіем, грошолюбство, перелюбством, яростию, скупістю, ненажерством без ситості і опівством многогла¬голаніем, злими помисли і лукавими, гордим звичаєм і блудним возбешеніем, імий самохотен ие на всякого тілесне прагнення. О, зле моє воля, його ж і худобу безсловесніх виставляти свою! Так како зможеш глянути на мене, або пріступі¬ті до мене, аки до пса що смердить? Коториму очима, Ангеле Христовий, воззріші на мене, оплетшася зло у мерзенних справах? Так како вже возмог відпущення просити гірким і злим моїм і лукавим діянням, в няже впадаю але вся дні і нощи і на всяк годину? Але молюся ти припадаючи зберігачу мій святий, Він буде йому милосердний на мене грішного і недостойного раба твого (ім`я), будь мені помічник і заступник на злого мого сопротівніка, святими твоїми молитвами, і Царства Божого причастника сотвори з усіма святими, завжди, і нині, і повсякчас , і на віки віків. Амінь.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!
Cхоже
Увага, тільки СЬОГОДНІ!