Різдвяний піст 28 листопада 2017 року

Відео: 28 листопад у православних християн розпочався Різдвяний піст

Різдвяний піст 28 листопада 2016 року

Різдвяний піст є важливим часом для кожного православного християнина. Він присвячений найсвітлішого свята - Різдва Христового, яким і закінчується даний пост.

За своєю суворістю він майже ідентичний Великого посту, в який прийнято кожен день читати молитви, перебуваючи в покаянні і віддаленні від всього темного. У Різдвяний піст потрібно також встигнути прийняти таїнство причастя і звільнитися від гріхів, які накопичилися за минулий рік.

Сенс Різдвяного посту

Ісус Христос помер за наші гріхи, віддавши своє життя заради порятунку людства. Саме народження Месії - це важлива дата, але не меншою важливістю володіє і час, що передує цьому знаменної події. Саме тому церква з 4 століття приділяє таку велику увагу Різдвяному посту.

Народження Христа знаменує собою очищення людей від гріха і початок світлого періоду в житті людства. Його народження подарувало нам світло і віру в майбутнє, в диво неба і в самих себе.

Крім цього, багато священнослужителів кажуть, що це ще й пост, присвячений самої Богородиці, з самого початку знає, що народить Сина Божого, якому судилося врятувати світ ціною свого життя. Для того, щоб прийняти це, потрібні неймовірні сили. Діва Марія - це яскравий приклад того, якою має бути справжня мати, а пост - це можливість вшанувати її.

Різдвяний піст в 2016 році

В цьому році, як, втім, в будь-який інший рік, пост почнеться 28 листопада. Триватиме він 40 днів - до 6 січня. Куштувати продукти рослинного походження можна буде вже з першими зірками. З 28 січня потрібно кардинально поміняти свій спосіб життя. Пора зізнатися собі в тому, що ваше життя наповнене непотрібними речами - телебаченням, шкідливими звичками. Піст - це позбавлення від того, що говорить вам: «Ви звичайна людина». Стати іншими - киньте курити, пити алкоголь і лінуватися. Піст - це не просто час, коли не можна їсти м`ясо. Спробуйте зробити щось хороше. Допоможіть близькій або незнайомій людині, поселите добро в своїй душі.

Після того, як ви знайдете те, від чого варто відмовитися, можна спробувати утримуватися від тваринної їжі. Є спеціальний календар харчування для Різдвяного посту, яким слід скористатися для планування прийомів їжі на кожен день.

Не забувайте молитися і ходити в храм. Сходіть хоча б один раз за пост, якщо ви не маєте такої звички або можливості. Знайдіть для цього час. Моліться і вдома - спілкуйтеся з Богом, адже саме для цього і існує будь-яку посаду.

Відео: О. Дмитро Смирнов. Для чого потрібен Різдвяний піст? Проповідь від 26 листопада 2016 року

З 28 листопада і до 6 січня у вас буде достатньо часу, щоб постаратися змінити своє життя на краще, зміцнивши свою душу і налагодивши зв`язок з Богом. Це справді чарівне час, який готує нас до першого і найважливішого після Великодня свята - Різдва Христового.

Нехай Бог буде до вас милостивий. Наближається Новий рік, тому саме час спланувати справи на час свят за допомогою церковного календаря на 2017 рік. Будьте щасливі!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!
Cхоже
Увага, тільки СЬОГОДНІ!