Висловлювання відомих людей про бога і вірі

Федір Достоєвський, письменник

  • Найсерйозніші проблеми сучасної людини відбуваються через те, що він втратив почуття осмисленого співпраці з Богом у Його намір щодо людства.
  • Господи! Що за книга, це Святе Письмо, яке чудо і яка сила, дані з нею людині! ... І скільки таємниць, дозволених і відвертих! Люблю цю книгу аж! Загибель народу без Божого Слова, бо прагне душа цього слова і всякого прекрасного сприйняття.

Оноре де Бальзак, письменник

  • Сумніватися в Бога - значить, вірити в Нього.

Альберт Ейнштейн, фізик

  • Я вірю в Бога, як в Особистість і по совісті можу сказати, що жодної хвилини мого життя я не був атеїстом.
  • Основою всієї наукової роботи служить переконання, що світ являє собою упорядковану і пізнається сутність. Це переконання грунтується на релігійному почутті.

Відео: Висловлювання великих і відомих людей про віру в Бога

Анрі Беккерель, фізик

  • Саме мої роботи привели мене до Бога, до віри.

Галілео Галілей, вчений

  • В діях природи Господь Бог є нам не менш гідним захоплення чином, ніж в божественних віршах Писання.

Жан-Жак Руссо, філософ, учений

  • Зізнаюся - велич Священного Писання виконує мене подивом, і святість Євангелія позначається моєму серцю. Як незначні філософські твори, незважаючи на весь їхній блиск, в порівнянні зі Святим Письмом! Чи може якийсь інший твір в такий короткий час так піднятися, будучи твором звичайної людини?
  • Чи можливо, щоб той, про кого розповідають Священні книги, був не більше, як проста людина? Невже в них чуємо голос мрійника або честолюбного сектанта? Какая прелесть, яка чистота в Його суть! Скільки чарівної доброти в Його вченні! Яка висота в Його правилах! Яка глибина мудрості в Його промовах! Яке присутність Духа, яка проникливість і вірність в Його відповідях! Яке панування над своїми пристрастями! Де знайти людину, мудреця, який би міг так діяти, страждати і померти, не виявивши слабкості і марнославства? Так, якщо Сократ жив і помер, як філософ, то Ісус Христос жив і помер як Бог.

Юджин О`Ніл, американський драматург

  • Коли люди створюють собі богів, вони позбавляються Бога.

Йоганн Гете, письменник

Нехай розвивається наукова культура, нехай процвітає природна наука вглиб і вшир, нехай людський дух удосконалюється скільки завгодно, але він не перевершить висоти і моральної культури християнства, як воно сяє і світить в Євангеліях.

Блез Паскаль, французький математик, фізик

  • Без вчення Христа люди б загризли один одного, світ став би пеклом і зіпсувався б.

Генріх Гейне, письменник

  • Я вже висловився з приводу перетворення, яке, по відношенню до божественних справах, відбулося в моїй душі. Своїм освяченням я зобов`язаний просто читання однієї книги. - Книги? Так, і це стара, дуже стара книга ... і цю книгу називають просто Біблією. З повним правом її називають також Священним Писанням.

Теодор Рузвельт, президент США

  • Майже кожен з тих людей, діяльність якого давала результати, засновував свій життєвий шлях переважно на вченні Біблії.

Олександр Пушкін, поет

Я думаю, що ми ніколи не дамо народу нічого кращого Писання ... в ньому знаходити всю людське життя. Релігія створила мистецтво і літературу, все, що було великого з самої давнини! ... Без цього не було б ні філософії, ні поезії, ні моральності. Англійці мають рацію, що дають Біблію дітям ... Мої діти будуть читати разом зі мною Біблію в оригіналі ... Біблія всесвітня ... Ось єдина книга в світі: в ній все є.

Марина Цвєтаєва, поетеса

  • Що ми можемо сказати про Бога? Нічого. Що ми можемо сказати Богу? Усе.

Мартті Ларни, фінський письменник

  • Багато хто вірить в Бога, але не всім вірить Бог.

Айзек Азімов, американський письменник-фантаст

  • Господь любить нас усіх, але від жодного з нас не в захваті.

Казімєж Брандис, польський письменник

  • Перш шукали докази існування Бога, нині доводиться шукати докази існування людини.

Жак Маритен, французький філософ

  • Величезна заслуга Церкви в тому, що вона свята, хоча складається з грішників.

Герберт Ейгар

  • Істина, яка робить нас вільними, - це найчастіше істина, яку ми не хочемо слухати.

Бенджамін Франклін, американський державний діяч

  • Атеїст - нещасна дитина, який марно намагається переконати себе, що у нього немає батька.

Кардинал Стефан Вишіньскій

  • Люди вирішили, що Бога немає, але їх рішення для Бога необов`язково.

Емерсон Фітіпальді, автогонщик «Формули-1»

Ісус Христос настільки великий, а я такий малий, що у мене немає слів, щоб описати Його. Я точно знаю, що Він радикально змінив хід історії нашої цивілізації. Вся історія людства ділиться на дві ери: до і після Різдва Христового. Ісус - номер один. Він - найвпливовіший і важлива людина, яка коли-небудь жив на планеті. Якби ми йшли Його вчення хоча б на 20%, світ був би набагато краще.

Рональдо, футболіст

  • Мене вважають найкращим футболістом світу, футболістом номер один. Але найбільшим людиною світу є Ісус Христос, Син Бога Живого. Він - справжній номер один.

Наполеон Бонапарт, французький імператор

  • Я знаю людей і можу сказати, що Ісус Христос був не просто людиною. Його не можна порівняти ні з одним з жили на землі людей. Олександр Македонський, Юлій Цезар, Карл Великий і я заснували імперії. Однак, що лежало в основі наших геніальних творінь? Сила. Ісус Христос заснував Свою імперію на любові, і сьогодні мільйони людей готові віддати життя за Нього.
  • Євангеліє - це не книга, а жива істота з дією і силою, яка підкорює все, що їй чинить опір. Душа, захоплюється красою Євангелія, не належить більше собі. Бог володіє нею всецело- Він направляє її думки і здатності, вона належить Йому. Євангеліє має якусь таємничу силу, щось дивно мощное- теплоту, яка діє на розум і зачаровує серце ... Коли ця Книга лежить у мене на столі, ... я не втомлююся її читати і завжди читаю з однаковим задоволенням.
  • Біблія - незвичайна книга. Вона Живе Істота, що перемагає все їй протистоїть.

Ісаак Ньютон, фізик

  • Біблія містить в собі більше ознак достовірності, ніж вся світська історія.

Відео: Висловлювання відомих людей про Бога і віру

Авраам Лінкольн, президент США

  • Я вірю, що Біблія - найкращий дар Божий людині. Все прекрасне від Спасителя світу передається нам через цю книгу.
  • Ніколи не говори, що Господь на твоїй стороні- краще молися про те, щоб тобі самому бути на стороні Господа.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!
Cхоже
Увага, тільки СЬОГОДНІ!